Monday, June 13, 2016

Hipid ja saun / hipies and sauna

Vahelduseks sai midagi tehtud ka.

Esiteks mesilastega tegeldud ja nende majasid tuunitud.
Alustasin kahe majapidamisega, aga ühel läks liiga hästi ja lõin nad pooleks. Ikka läks hästi. Vahepeal ei tahetud uusi emasid vastu võtta (naised ma ütlen).
Kadunud /missing
Hiljem üks grupp seltsimehi (tehnilises mõttes seltsinaised) koos oma itaalia tädiga oli otsustanud hakata sülemlema (emamesilane läheb portsu mesilastega minema). Sain õigel ajal nina otsast kinni ja keerasin nad uude majja. Kuna maja oli ajutise lahendusena papist põhjal ja papist katusega, siis tegin vanast katuseplekist ja vedelevast puidujäägist katuseid ja põhjasid. Ahvid olid mu puuvasara ära peitnud, nii et esimesed tulid vähe lapergused, aga mesilased ei pannud pahaks ja taaskasutus on popp.

Üks grupp seltsimehi jällegi jäi vihma kätte ja olid puuriida all ära koolemas (noored loevad surema).
Olid kobaras ja hingitsesid. Tegin kättejuhtuvatest asjadest hädavajalikke asju. Üks kolmeraamiline ajutine putka ja soojapuhur kõrvale. Jaa see on nii loodusele vahele segamine kui ajalis/rahaliselt täiesti ebamõistlik, aga kus ma jätan nad surema. Üles sulasid igatahes ja läksid lendu, majja ei tahtnud.
Kuna üks majapidamine oli veel emakupud teinud, siis tegin sinna sportlikust huvist ühe start-upi.

Raamide sättimise ja pesade tuunimise käigus jäi üks raam üle..no ja ta oli mett täis ja siis me panime selle vasakule. Krõmpsutasime ja jagasime laiali.
Äge on ikkagi.

Ja selle teatri taustal sai siis lihvitud kunagi Muhust toodud servamata lauda sauna jaoks. 2/3 sai seina ka. Natuke jäi veel teha. Täitsa tore, kui midagi valmis saab.
WC seinu on ka krohvitud, seal sai aknapaled ka kipsi alla. Esimesed pahteldused on ka tehtud.


 Atleast we got something done.
First had to deal with bees and hive work. Started with two hives and at some point splitted them due to swarming preparation.
Then a group of hipies had stood out during the rain and were almost dead. It was cold and wet and they just stood there. I know it is messing with nature but I could not allow them to die. Made a small hive with 3 frames and put a heater next to the bees.
 They warmed up and flew back to their home hive.
Since one of the hives had made a new queen cell I made a start-up.
During the hive inspection and messing with the bees one of the frames was left over and since it was full of honey we took it from them :)

In the house sanded some boards for sauna and installed 2/3-rds of them. Toilet room has most of the plaster done and some additional wall have been installed.


No comments:

Post a Comment