Friday, January 2, 2015

Laser cnc vol.2

Vahepeal sai kopp ette, et laserit on terve tuba täis.
Laser cnc (edaspidi laser) tahab saada töötamiseks elektrit, vett ja õhku.
Elektrit, et ta töötaks.
Vesi jahutab laserit.
Õhk puhub tööpinnalt suitsu laiali.
Lisaks ventilatsioon, mis korteris toimetades elu võimalikuks teeb.

Aga tegevused siis tagurpidi järjekorras:
1. Sai paika ventilatsiooni toru ja ühendused, nii et tuba ei läheks eriti suitsu täis.
Selleks oli vaja orignaal ventika sisu välja visata ja üks torusisene ventikas lisada.
Aitas kohalike ehituspood, kiiruse reguleerimiseks sai timmeriga pistik pandud (rautakesko, hind äkki 2€). Mõned meetrid läikivat toru ja üks ventrest ka.

2. Lemmiklooma pood müüb akvaariumi pumpasid (õhu siis). See vedeles enne masina kõrval ja oli jalus. Panin masina sisse. Tõmbasin paari kaablisidemega kinni ja õhuvooliku ümbrus sai tihendatud plastiliiniga (kuna vooliku otsik oli ulme lühike ja ei jäänud õhusurvega sinna pidama).

3. Lasertoru jahutuseks veepump oli kaasas, see jäi ainukesena hetkel masina taha välja. Algselt oli seal küljes kaunis pistik, mis käis masina taha. See sai asendatud meil kasutatavaga.

4. Elekter ja elektroonika.
Masin vajab töötamiseks 230V elektrit, USB dongle ja USB juhet. Ei meeldinud, et peab igakord eraldi pistikusse surama kaks asja. Lahendus oli USB hub, mis kolis masina sisse. Nüüd tuleb masinast välja üks USB juhe. Kastis sees on sisemine USB juhe, USB dongle ja mälupulk, kus ma faile hoian. Nii et pole vahet millise arvutiga sinna ühenduda. Et asjad ära mahuks tuli sisemist kontrolleri plaati ka nihutada, aga see polnud eriline kunsttükk.

5. Kast. Kogu asja mahutasin tema transpordi kasti (pärast tugevdamist). Vaja oli mõned augud uuristada ja nüüd saan avada kaane ja pikendusest elektri sisse lülitada ja tööle panna masina.
Kast sai rattad ka alla. Ja siis tööpinna luugile panin ühe täiendava ventika, mis suitsu laiali puhub.


Minul mõistlikumasse vormi seda suruda ei õnnestunud, nii et põhifunktsioonid alles jääksid.
Järgmine etapp on ilmselt uus kontroller, sest orignaal suhtleb ainult originaal sofitga, mis on jällegi väga õnnetute omadustega.


Ja lõpetuseks pilte:

No comments:

Post a Comment