Friday, January 2, 2015

Haagissuvila ja uus aasta

Kuna esines võimalus uus aasta metsas veeta, siis oli vaja mõned asjad haagissuvila juures ära korrastada ja natuke juurde leiutada.

Suvel hakkas keskküte lekkima, kuna ühendused oli ära väsinud. Samuti ei saanud neid pingutada. Et osadele asjadele ligi pääseda tuli üksepiit eemaldada.
Klambrid asendatud ja vedelik lisatud ja tuba sai soe.

Siis sai sisetööde peale minna. Kuna haagisega on vaja aeg-ajalt suuri asju vedada, siis sai põrandasse lisatud 4 aasakest kinnitamiseks (kinnitusaasad müüs Tööriistamarket 2tk pakis).
Põrand on vineerist ja kinnituseks kasutasin roostevabasid polte, et tulevik nii kibe poleks kui keegi need ära võtta tahab. Enda meelerahu huvides panin õue poolele seibi alla lisaplaadi, et koormus nii ühes punktis poleks. Töödeks sai valitud ju kõige sulam ilma üldse. Meeldivalt niiske ja lirtsuv, et selili haagise all pikutada.

Vahepeal tegin soojas toas omale ühe tee...haagises siis.
Kontrollisin vedeliku taset ja lekkeid, neid ei paistnud.

Jätkasin elektritöödega. Pimedas haagise taga toimetamiseks polnud valgust. Haagisel oli tagaküljel täitsa valgusti olemas. Sinna sisse kolis kaks 5W led pirnikest.
Tuppa panin lüliti (Tööriistamarket).
Vasakul numbri kõrval on valgusti.
Kuna toas oli ilmselgelt liiga hea, siis läksin õue kärupistikut vahetama (sest suve jooksul oli vana pistiku korpus haiget saanud). No joppen-puhh, tervitan siinkohal eelmist käru-elektrikut. Haagise aku laadimiseks oli pandud 4mm2 kaabel (minul on ammu kasutusel juba päikesepaneel, aga sellest mõni teinekord). See 4mm2 kaabel oli proovitud suruda hulka väiksemasse avakesse, aga paraku tulutult. Lisaks oli see suratud käru põhikaabli korvalt sisse, nii et kole see oli igatahes.
Igatahes minema see sealt lendas. Kärul sellist tuld pole ja vabaks see klemm jäi.
Pistiku panin metallist korpusega. Kõik tuled jäid pärast seda liigutust tööle kõik, järelikult upgrade oli edukas.

Järgmiseks korraks ootab tegemist köögiakna fiksaator. Praegusel on üks pool katki ja teine hästi ei tööta.
Uksetihendid on ka väsinud.
Lisaks oleks vaja tekitada järgmiseks aastaks väljas pesemise võimalus sooja veega.
Aastavahetus 2014 puu taga

No comments:

Post a Comment